пʼятниця, 30 жовтня 2015 р.

Дивні закони різних країн світу

Практично в кожній країні світу існують безглузді за своєю суттю закони, в яких рідко простежується хоч якась логіка. Наприклад, в будівлі Парламенту Великобританії заборонено вмирати, в штаті Техас не можна стріляти по бізонах з другого поверху готелю, а в Лос-Анжелесі заборонено облизувати жаб. Насправді, в свій час багато з цих законів мали свою першопричину і логіку. Тільки от з часом втратили свою актуальність і сенс, але на папері залишилися. До того ж, варто враховувати, що в багатьох країнах діє "прецедентне право", тобто рішення, прийняте місцевим судом, стає прецедентом і має силу закону.
    Безглуздих законів (так званих, "dumb laws") існує набагато більше, ніж може здатися. Існують навіть цілі організації, які борються за їх скасування. До вашої уваги деякі подібні закони.

• Південна Дакота . Тут ні в якому разі не можна падати на сирній фабриці , а тим більше засинати на ній .

• Міссурі , Сент -Луїс . Якщо сталася пожежа , а жінка в нічній сорочці , то її не можна рятувати. Адже вона не одягнена.


• Франція . Сьогодні дуже модно заводити собі домашніх свинок, але якщо ви живете у Франції і у вас є порося , то його можуть звати як завгодно , але тільки не Наполеон.
• Провіденс . Острів Роде. Якщо сьогодні неділя , а людині терміново потрібні і зубна паста , і зубна щітка , то нічого не вийде . Продаж щіток і зубних паст одній і тій же людині в неділю суворо заборонено.

• Сінгапур . Тут не можна жувати жувальні гумки.

• Бірма . Заборонено користуватися інтернетом . Ті , хто наважаться «полазити» в інтернеті , сидітимуть у в'язниці за свою непристойну поведінку .

• Вермонт. Коли жінка в силу віку втрачає зуби і змушена користуватися вставними , то для початку потрібно попросити письмового дозволу у свого чоловіка , і тільки потім вставляти їх.

• Оклахома. Заборонено у ванній кімнаті тримати сплячого осла , але саме після 7 години вечора.

• На міському кладовищі міста Демінгом (штат Нью -Мексико ) забороняється полювати.

• У США , в штаті Теннесі , заборонено ловити рибу за допомогою лассо .

• У місті Торонто забороняється тягати по вулицях дохлих коней. Заборона, однак, діє тільки в неділю.
За законом американського штату Огайо заборонено споювати риб. В Алабамі забороняється керувати автомобілем, сидячи за кермом з зав’язаними очима, а у Вермонті заміжнім жінкам слід отримати письмову згоду чоловіка, перш ніж встановити зубні протези.

На Алясці можна вбивати ведмедів, але от будити звіра, щоб з ним сфотографуватися – заборонено законодавством.

У Флориді незаміжнім жінкам заборонено стрибати з парашутом по неділях. В Арізоні зрізавши кактус, можна отримати до 25 років в’язниці.

У Франції за законом не можна свиню називати Наполеоном.


Забороняється вмирати в англійському парламенті. Справа в тому, що парламент має статус королівського палацу і той, хто помер там має право бути похованим з державними почестями. У рейтингу також згаданий закон, що забороняє входити до парламенту в обладунках.

Згідно з одним із законів кит або осетер, знайдений на узбережжі Великобританії, належить англійському монарху: голова відходить королю, а хвіст – королеві. Крім того, ніхто не скасовував закон від 1644 року, що забороняє їсти на Різдво солодкі пиріжки, які за традицією випікають саме в період різдвяно-новорічних свят. Олівер Кромвель прийняв його в цілях боротьби з гріхом обжерливості.

Жителі Шотландії зобов’язані впустити будь-якого, хто постукає до них у двері з проханням дозволити скористатися туалетом. У місті Йорк дозволяється вбивати шотландців, якщо у них є при собі лук і стріли. Нарешті, всім без винятку британцям забороняється не говорити податковому інспектору те, що хочеться від нього приховати, але абсолютно законно мовчати про те, з чого не робиш таємниці.

У Франції та Великобританії заборонено цілуватися на залізничних вокзалах. У Франції цей закон ввели в 1910 році через затримки з відправленням поїздів. На вокзалі британського міста Уоррінгтона на північно-заході країни розміщені таблички «Цілуватися заборонено».

У Венеції забороняється годувати голубів – заради збереження старовинних будівель. Штраф за годування може скласти до $ 600, і не більше $ 60 у випадку, якщо заплатити на місці.

У Венеції не можна перебувати без сорочки в громадському місці і їсти сендвічі, сидячи на тротуарі, так само як і в Римі, не можна купатися у фонтанах.

У Німеччині можуть накласти штраф до $ 100 за створення загрози безпеки на автобані. Зокрема, по легендарному хайвею не можна йти пішки і на ньому не можна зупиняти машину, навіть якщо закінчився бензин.

Туристам, які їдуть в ОАЕ в священний місяць Рамадан, слід знати, що в цей час в країні заборонено вживати їжу і напої в громадських місцях.

У Таїланді не можна проїхатися на мотоциклі без сорочки. Штраф за їзду на транспортному засобі з голим торсом може скласти близько $ 10. А також заборонено топтати гроші. Справа в тому, що на всіх купюрах і монетах Таїланду зображений король цієї країни. Наступати на його зображення – неповага по відношенню до монарха, за яку покладається тюремне ув’язнення.
У Гонконзі дружина, якій зрадив чоловік, може убити його

У Канаді згідно Законом 1985 року забороняється платити за річ, яка коштує більше $ 25, однодоларовими монетами.

У країні Гренада забороняється ходити по місту в купальниках, носить джинси з дуже низькою посадкою. Штраф може досягти $ 270.

Згідно законам Данії, їздити на автомобілі треба завжди з включеними фарами, щоб відрізнятися від припаркованих машин. Штраф за їзду з вимкненими фарами може досягати $ 100.

Швейцарцям, які надзвичайно шанобливо відносяться до спокою оточуючих, законодавчо заборонено з шумом зливати воду в унітазі після десятої години вечора.

Немає коментарів:

Дописати коментар